MLNR

Discursuri M:.M:.

Discurs Convent Noiembrie 2012

Iubiţi Fraţi,

Astăzi, la doi ani de la momentul în care aţi decis ca proiectul „MASONERIA ROMÂNĂ PENTRU ROMÂNIA” să devină Programul de Guvernare al Marii Loji, pot să vă spun cu tărie şi încredere că trăim o periodă unică în istoria Masoneriei Române.

Unitatea tuturor membrilor Obedienţei, coeziunea existentă la nivelul M:.L:.N:.R:. în general şi în fiecare Atelier în particular, ne face să fim convinşi că singura noastră direcţie este aceea de a ne construi cu încredere viitorul, că deschiderea fiecărui Mason către Fraţii lui şi a tuturor Fraţilor către Societatea Civilă este un ţel aproape de înfăptuire, care ne va face să fim, aşa cum v-am promis, mândri că suntem Masoni.

Înţelepciunea, Forţa şi Frumuseţea armoniei cu care v-aţi implicat în toate proiectele M:.L:.N:.R:. au dus la poziţionarea Masoneriei Române în postura de exemplu ce se doreşte urmat în cadrul Lanţului Masonic Universal.

Citeşte mai mult...

Intrajutorarea Fraternă

„Am avut un Maestru, întru toate desăvârşit, care ne-a luminat în Lucrările noastre, ne-a consolat atunci când am fost în necaz şi ne-a susţinut curajul de a depăşi dificultăţile. Numele lui era Hiram Abiff şi era Fiul unei Văduve”.

Sunt convins că aceste cuvinte vă sunt foarte cunoscute.

Nu vreau sa aduc nimic nou, nu vreau să vă învăţ ceva neştiut de nimeni.

Conform celor promise în ultimul an, vreau ca ceea ce a fost făcut bine, să se păstreze şi să se continue.

Pentru aceasta, aş dori să ne întoarcem la momentele de început ale existenţei masonice pentru fiecare dintre noi şi să ne amintim împreună, pentru că sunt convins că nimeni nu a uitat aşa ceva, ceea ce am aflat la intrarea în Ordin şi ceea ce îi invăţăm pe toţi cei care ni se alătură în fiecare an, în fiecare lună, în fiecare zi.

Citeşte mai mult...

Discurs 1 Decembrie 2011

Iubiţi Fraţi,


Ziua Naţională a României este ziua în care sărbătorim Unirea tuturor Românilor.

Este o zi cu profunde semnificaţii istorice, dar şi un subiect care trebuie să ne dea de gândit şi să ne facă să privim cu încredere în viitor, dacă ştim să trăim prezentul aşa cum se cuvine.

Pacea, Toleranţa şi Armonia trebuie să ne caracterizeze pe toţi, iar deciziile noastre trebuie să fie în deplină concordanţă cu moştenirea lăsată nouă în urmă cu 93 de ani.

Noi suntem primii care trebuie să dăm un exemplu de Unitate şi Iubire Frăţească, pentru că numai Uniţi şi Împreună putem fi un adevărat Vector cu privire la soluţionarea problemelelor actuale şi putem scrie o nouă pagină de istorie, prin implicarea noastră mai activă în Societatea Civilă.

Datoria fiecăruia dintre noi este să luptăm pentru Unitatea, Suveranitatea şi Independenţa Patriei noastre România şi să fim un real şi permanent sprijin pentru Poporul Român, din care ne tragem şi ai cărui exponenţi de marcă suntem.

"Masoneria Română pentru România" este un program prin care M:.L:.N:.R:. a devenit o organizaţie tot mai respectată pe plan intern, dar şi internaţional.

Citeşte mai mult...