MLNR

Biblioteca M:.L:.N:.R:.

DSC 0326 refacutaBiblioteca Marii Loji Naţionale din România „Lux et Veritas”, fondată în anul 2013 ca parte componentă majoră a programului de dezvoltare „Masoneria  Română pentru România”, a deschis în februarie porţile sediului situat în Bucureşti, sectorul 1, la parterul imobilului din strada Pictor Arthur Verona, nr. 21. Accesul este permis numai membrilor Marii Loji Naţionale din România.
Sediul este compus din patru camere şi dependinţe şi este complet utilat cu staţii de lucru IT formate din calculatoare de ultimă generaţie.
Punerea la dispoziţia beneficiarilor săi pe lângă documentele tradiţionale (carte, ediţii periodice) şi a altor purtători de informaţii, cum sunt documentele audio şi video, documentele grafice, CD-uri etc., permit bibliotecii să devină o instituţie informaţională modernă, accesibilă tuturor categoriilor de cititori.
Biblioteca are până în prezent 3.000 de volume în format tipărit şiIMG 0306 - Copy peste 12.000 de titluri în format digital, incluzând cărţi, reviste, imagini, filme şi muzică. Colecţia este structurată pe un spectru larg de informaţii, în special Francmasoneria şi istoria ei, idei, principii şi filosofie masonică, cărţi ce au influenţat Masoneria sau au fost  influenţate de ea, mari scriitori universali şi români, mari gânditori şi opere de referinţă ale literaturii universale. Numărul volumelor existente este în continuă creştere prin eforturile aderenţilor. Este creată cu scopul de le a oferi celor interesaţi  accesul gratuit la cultura masonică, într-un loc în care întrebările îşi pot afla răspuns, într-un spaţiu de lectură şi întâlnire primitor, într-un loc unde sădim seminţe şi culegem roadele cunoaşterii.
Biblioteca este susţinută de personal pregătit în îndrumarea membrilor M:.L:.N:.R:.. Ei pot oferi referinţe şi răspunsuri la solicitări privind subiecte legate de Francmasonerie, tradiţii esoterice şi aspectele corelate. La cerere, se pot efectua cercetări cu scop bine definit, dar fără a se depăşi posibilităţile şi limitările informaţionale existente în Biblioteca „Lux et Veritas”.

BIBLIOTECILE NU SE FAC, ELE CRESC.

IMG 0333 - CopyIMG 0351 - CopyIMG 0367 - Copy